Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Restricţii / intervenții
A fost reluata livrarea agentului termic in urma remedierii avariei de la CET 2
Publicat: 22 ianuarie 2017, 11:00, Actualizat: 22 ianuarie 2017, 19:42

Remedierea avariei care a oprit livrarea agentului termic în Craiova se desfășoară, la această oră, conform graficului stabilit împreună cu Secretarul de Stat și primarul interimar al Craiovei. În urmă cu puțin timp, reprezentanții CET 2 au informat conducerea Primăriei Craiova că s-a trecut la procedura de încărcare a punctelor termice din municipiu, urmând ca furnizarea agentului termic către populație – încălzirea apei menajere și a celei din caloriferele craiovenilor – să se facă începând cu ora 19.00, așa cum a fost anunțată inițial.

 

“Am ținut în permanent legătura cu reprezentanții CET 2, pentru a fi siguri că totul este conform discuțiilor și planului agreat. Până în acest moment, nu au mai apărut probleme suplimentare și sperăm ca, în cel mai scurt timp, craiovenii să aibă căldură în apartamente”, a declarat Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei. Furnizarea agentului termic către populație se va face gradual, pentru a se evita șocurile termice din cauza diferențelor mari de temperatură.

 

Astfel, primii locatari care vor primi căldură vor fi cei din cartierele Brazda lui Novac şi Rovine, iar ultimii la care va ajunge agentul termic sunt cei care locuiesc în cartierele Lăpuş-Argeş şi 1 Mai.

 

Reprezentanții CET 2 au mai transmis că apartamentele afectate de avaria magistralei de apă caldă a CET 2 de pe strada Ioan Cantacuzino din cartierul 1 Mai vor beneficia de căldură în jurul orei 24.00.

 

Tot spre miezul nopții vor avea apă caldă și craiovenii racordați la PT 10 din cartierul Craiovița Nouă (aproximativ 300 apartamente), unde a avut loc, în după-amiaza zilei de duminică, 22 ianuarie, o avarie, de această dată, în rețeaua Termo Craiova, din cauza șocului termic ca efect al incidentului de la Complexul Energetic Oltenia - Sucursala Electrocentrale Craiova II (CET 2). Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, reprezentanţii CET 2 au decis ca, de acum înainte, pregătirea agentului termic să se facă cu ambele cazane disponibile.

 

Mulţumim pentru înţelegere!