Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Utile »
Documente strategice »
Politica Urbană a României
Politica Urbană a României
Publicat: 21 octombrie 2020, 14:13, Actualizat: 21 octombrie 2020, 15:23

Politica Urbană este elaborată în cadrul unui proiect de asistență tehnică derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Banca Mondială în perioada septembrie 2019 – martie 2022. Proiectul “Elaborarea politicii urbane ca instrument de consolidare a capacității administrative și de planificare strategică a zonelor urbane din România” este cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020 (cod SMIS 129720, cod SIPOCA 711).

 

Politica Urbană reprezintă viziunea de dezvoltare urbană durabilă, incluzivă și rezilientă a României. Ea va stabili o agendă comună a autorităților publice de la nivel central și local pentru îmbunătățirea cadrului de dezvoltare urbană, prin furnizarea unui set de măsuri coerente și prin coordonarea și corelarea domeniilor sectoriale și a diferiților actori.

 

Primăria Craiova invită cetățenii să participe la un proces de consultare în cadrul elaborării primei politici urbane a României. Craiovenii pot semnala provocări și soluții pentru o viață mai bună în oraș accesând platforma citadini.ro.

 

Mai multe despre Politica Urbană pe: