Acte utile
Consultare publică
Contact
MASURI COVID-19
Craiova CityApp
Utile »
IntenCity »
Oportunități de afaceri
Oportunități de colaborare cu firme germane interesate de piața din România
Publicat: 22 martie 2016, 13:20, Actualizat: 22 martie 2016, 13:46

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană prezintă câteva oportunități de colaborare cu firme germane interesate de piața din România.

Inițiativa de extindere a activității acestor companii în România face parte dintr-un proiect finanțat de Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania pentru promovarea companiilor germane active în domeniul eficienței energetice și al energiilor regenerabile, „Energy Efficiency made in Germany”, respectiv “Renewables made in Germany”.

In acest context, vă prezentăm un scurt profil al celor opt societăți germane interesate să pătrundă pe piața din România și aflate în căutare de parteneri pentru piața românească. 

 

1. Arena Innovation oferă servicii de inginerie și consultanță în domeniul tehnologiilor energetice, informației și comunicațiilor (DSM & DSI) și transport. Serviciile oferite sunt bazate pe tehnologii inovatoare pe bază de hidrogen și pile de combustie, tehnologiile de baterii clasice nefiind excluse. Aceste tehnologii H2 și BZ, își găsesc utilizarea atât în ​​domeniul transportului cât și în aplicațiile din sectorul energetic și de construcții.

ARENA-INOVATIE dorește crearea și transferul de competențe în domeniul energetic pentru instalațiile Power to Gas (P2G sau PTG) și generarea la nivel local de H2 prin electroliza, acesta putând fi ușor convertit  în gaz metan pur.

Compania caută în România operatori de parcuri  eoliene și fotovoltaice, companii de utilități, bănci, care sunt interesate de mari, proiecte europene P2G și institute de cercetare.  Mai mult, compania germană caută contacte cu potențiali parteneri în domeniul facility managementului, transporturilor și al autorităților locale și centrale.

Pentru mai multe informații despre societatea germană accesați: www.arena-innovation.com

 

2. A-TRON Blockheizkraftwerke GmbH dezvoltă și produce centrale de cogenerare pentru producerea de energie termică și electrică și, eventual, răcire cu o capacitate de până la 100 kWh (electric) și 215kWh (termic) pentru gazele naturale, GPL și biogaz / gaz din stațiile de epurare.

Microunitățile CHP ale A-TRON sunt economice și eficiente energetic, în special în alimentarea cu energie electrică și termică a clădirilor cu un consum anual de energie electrică de peste 85.000 kWh și un consum anual de combustibil de peste 150.000 kWh, de exemplu, case multifamiliale cu peste 12 apartamente.

Prin urmare, compania caută arhitecți și urbaniști, dezvoltatorii imobiliari precum și operatorii și companiile industriale care produc ele însele căldură și electricitate. A-TRON caută de asemenea un partener de distribuție pentru centralele sale de cogenerare. Acesta poate fi un consultant independent sau poate proveni din domeniul sistemelor de încălzire, a sistemelor electrice, din cel al  instalațiilor tehnice și sanitare pentru clădiri.

Pentru mai multe informații despre societatea germană și produsele acesteia accesați: www.a-tron.de

 

3. Brandes GmbH este un furnizor de componente și de sisteme pentru  detectarea scurgerilor din conducte, rezervoare și în zonele și echipamente extrem de sensibile. Compania este în acest domeniu  lider pe piața din Germania, având clienți din sectorul energetic și al industriei în 30 de țări din întreaga lume.

Ariile de aplicații sunt: ​​conducte supra- și subterane în sectorul de termoficare; conducte, containere și cisterne în diverse instalații tehnice precum și în toate tipurile de clădiri.

Tehnica de monitorizare Brandes se bazează pe detectarea de rezistență cu sensibilitate ridicată și soluții tehnice diferite. Tehnologia dezvoltată de Brandes, senzorica NiCr,  a dovedit o precizie de neegalat. Brandes oferă, de asemenea, tehnologie de măsurare pe senzor de cupru.

Sistemele de monitorizare Brandes acoperă o gamă variată de la soluții de sine stătătoare, la rețele de distribuție la scară largă. Toate tehnologiile oferite înglobează  un grad ridicat de automatizare cu monitorizare centrală, control și vizualizare.

În România, Brandes este interesată mai ales de centralizarea, întreținerea, evaluarea stării sistemelor de supraveghere a rețelelor de distribuție a căldurii. În consecință, compania germană caută în țara noastră, întregul lanț, de la arhitecți și proiectanți, dezvoltatorilor, operatori și/sau proprietarii de rețele de termoficare.

Pentru mai multe informații despre societatea germană accesați: www.brandes.de

 

4. Econtech-Theiss GmbH activează ca distribuitor, furnizor și dezvoltator de proiecte și proiectant în domeniul energiilor regenerabile. Societatea are în portofoliul sau atât clienți privați din sectorul instalațiilor pentru clădiri cât și clienți industriali. Gama de produse a firmei cuprinde sisteme solare tehnice și încălzire pe baza de biomasă, ventilație cu recuperarea căldurii ajungând până la  tehnica de măsurare și instalații fotovoltaice.

In România Econtech-Theiss caută decidenți din domeniul construcțiilor noi și al reabilitărilor pentru clădiri publice, (printre acestea clinici specializate), dezvoltatori de proiecte, precum și  colaborarea cu birouri de consultanță, arhitectură, proiectare și finanțatori pentru a realiza împreună proiectarea tehnicii clădirilor și construcții și izolații eficiente energetic.  caselor pasive și pentru a oferi în cooperare cu aceștia soluții complete de tehnică solară. De asemenea se caută distribuitori din domeniul HVAC, electric și al  instalațiilor tehnice și sanitare pentru clădiri.

Pentru mai multe informații despre societatea germană și produsele acesteia accesați: www.econtech.de

 

5. Fliegl Agrartechnik GmbH este o companie a grupului Fliegl care se ocupă cu producerea de echipamente pentru alimentarea instalațiilor cu biogaz, uscarea biomasei și de cogenerare. Pentru distribuirea produselor sale în România Fliegl caută parteneri care proiectează, construiesc și/sau operează instalații de  biogaz, biomasă sau în cogenerare.

Pentru mai multe informații despre societatea germană și produsele acesteia accesați: www.fliegl.com

 

6. Fondată în 1965 Frank GmbH este un actor principal pe piața europeană de conducte din material plastic. Compania este specializată în dezvoltarea, fabricarea și comercializarea de sisteme de conducte din material plastic realizate din PE, PP, PVDF și ECTFE.

Frank GmbH oferă clienților săi din domeniul industriei, al alimentării cu gaze și apă, energiei geotermale, geotextile și din sectorul apelor uzate o gamă largă de soluții inovatoare, dintr-o singură sursă - chiar și pentru aplicații speciale. Cu serviciul său "Totul dintr-o singură sursă", Frank GmbH însoțește proiectul înainte și în timpul fazei de proiectare.

Pentru produsele sale din domeniul geotermiei de mică adâncime, Frank GmbH caută în România consultanți, dezvoltatori, arhitecți și proiectanți din domeniul eficienței energetice, optimizarea proceselor, infrastructura de apă/apă uzată; municipalități și comune cu proiecte de planificare urbană și energie din surse regenerabile; furnizorii de energie electrică, producători sau distribuitori de pompe de căldură cu apă sărată. Frank GmbH caută de asemenea, companii de foraj pentru un potențial parteneriat în România.

Pentru mai multe informații despre societatea germană și produsele acesteia accesați: www.frank-gmbh.de

 

7. Janitza electronics GmbH a fost fondată în 1980 și oferă soluții hardware și software pentru managementul energiei, pentru măsurarea calității rețelelor și instalații de compensare. Unicitatea produselor constă în servere web  moderne și în posibilitatea de extindere a diverselor aplicații pentru instrumentele  de măsură. Societatea dispune de o gamă vastă de produse pentru a oferi clienților o soluție completă. Soluțiile software oferite sunt flexibile, cu multiple funcții combinând managementul energetic, verificarea calității rețelelor electrice și măsurarea de tip RCM.

În România, compania este interesată de soluțiile hard- și software pentru managementul energiei și de măsurarea calității rețelelor. Janitza  se adresează în special companiilor din energie cum ar fi cele de utilități, operatorilor de distribuție și de transport al energiei, companiilor active în transferul de energie sau in Smart Grid. Societatea dorește să cunoască și birouri de inginerie, proiectare și arhitectură din domeniul tablourilor electrice și de distribuție. Janitza este de asemenea interesată de discuții cu consultanții energetici și firme de software active în managementul energetic.

Pentru mai multe informații despre societatea germană accesați:  www.janitza.de

 

8. Sommer Energy GmbH oferă soluții inovatoare, consultanță și alte servicii.

Compania produce și furnizează unități de cogenerare și generatoare de urgență pentru o varietate de aplicații și industrii. Centralele de cogenerare funcționează într-un interval de putere 8-500 kW.

Combustibilul utilizat provine din diferite surse de energie (gaze naturale, biogaz, gaz provenit de la stațiile de purificare, gaze de depozit, de încălzire, ulei vegetal, etanol și metanol)

La solicitarea clienților săi, Sommer Energy GmbH dezvoltă sisteme de control de la distanță și de monitorizare precum și automatizări și vizualizări de procese. Firma germană oferă, de asemenea, consultanță energetică complexă rezultând într-un management energetic eficient pentru societatea dvs.

În România, compania caută contacte cu birouri de arhitectură și firme de construcții, precum și cu marii consumatori de energie atât din sectorul privat cât și cel public.

Pentru mai multe informații despre societatea germană și produsele acesteia accesați: www.sommer-energy.de

 

Informații suplimentare, puteți obține la nr. de telefon 021 2079117 sau la adresa pandele.ilinca@ahkrumaenien.ro.

                                                                                                                                                                            

Dr.Ilinca Pandele

Consultant

Market Entry & Business Development

 

 

Deutsch-Rumänische Industrie- und Handelskammer

Camera de Comert şi Industrie Româno-Germană

Str. Clucerului 35, et.2

011363 Bucureşti

Tel. +40 21 207 91 17

Fax +40 21 223 10 50

http://rumaenien.ahk.de

Documente ataşate:
Publicat: 22 martie 2016, 13:24