Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice
Activitati
Publicat: 27 septembrie 2018, 14:53, Actualizat: 27 septembrie 2018, 14:59

Mesajul Dlui. Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice:

 

“Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice nu ar trebui să fie una instituită oficial. Persoanele în vârstă ar trebui să le omagiem și să le aniversăm în fiecare zi. Fiindcă fiecare dintre noi avem oameni dragi trecuți de o anumită vârstă, indiferent că e vorba de rude sau prieteni. După o viață dedicată celor din jur sau societății, persoanele vârstnice au dreptul să fie respectațe, admirate și să aibă parte de un trai liniștit și decent. 

 

Consacrață ca zi internațională a persoanelor vârstnice încă din 1991, prima zi de octombrie este un prilej de a-i onora pe cei care care ne-au dat viaţă, ne-au înseninat copilăria, ne-au luminat drumul spre ceea ce suntem astăzi şi care încă îşi fac griji pentru noi, oricât am fi de puternici. Ziua Persoanelor Vârstnice nu este doar o sărbătoare a familiei, ci şi a comunităţii. Îi cinstim, la 1 octombrie, pe toţi concetăţenii noştri ajunşi la vârsta înţelepciunii, fiindu-le recunoscători pentru tot ce au construit pentru noi.

 

La nivel de Municipiu, integrarea socială şi o viaţă demnă pentru vârstnici presupune oferirea de servicii sociale specifice adaptate contextului socio-cultural în care aceştia trăiesc. Iar Primăria Municipiului Craiova a fost de fiecare dată, în ultimii ani, alături de persoanele vârstnice. Astfel, programele sociale derulate în cadrul Consiliului Local, prin Direcția de Asistență Socială, au ca principal scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice, prin crearea condiţiilor necesare atingerii unui anumit grad de autonomie şi prin prevenirea marginalizării şi excluderii sociale.

 

Sprijinul acordat de către Direcţia de Asistenţă Socială Craiova persoanelor vârstnice se concretizează prin oferirea de diverse servicii sociale şi acordarea de facilităţi tuturor categoriilor de persoane vârstnice și în special celor care necesită protecție socială. De la acordarea de ajutoare, indemnizații sau tichete sociale până la oferirea serviciilor de consiliere, de îngrijire la domiciliu, efectuarea de anchete sociale sau soluționarea cazurilor de urgență socială.

 

De asemenea, persoanele vârstnice din Craiova beneficiază și de condiții moderne de adăpost și servicii de înaltă calitate oferite de o altă instituție din subordinea Primăriei Craiova și a Consiliului Local Municipal – și anume Căminul pentru Persoane Vârstnice.

 

Iar în acest an, Primăria Craiova este și mai aproape de cei trecuți de prima tinerețe și prin evenimentele pe care le-am organizat special pentru aceștia.

 

Sâmbătă, 29 septembrie, îi așteptăm pe seniorii Craiovei la Centrul Multifuncțional Craiova, între orele 10 – 14, pentru a participa la diverse concursuri dedicate acestora, pentru ca după-amiaza, începând cu ora 18.00, să îi invităm la un spectacol de balet oferit de artiștii Operei Române din Craiova, la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu. Luni, pe 01 octombrie, Filarmonica Oltenia își deschide porțile și pentru persoanele vârstnice, la un concert special, în limita locurilor disponibile. 

 

Acum, când 1 Octombrie e aproape, ne-am propus sã facem din ZIUA PERSOANELOR VÂRSTNICE un motiv de crestere a speranței în noi însine, fiindcã speranta este tineretea vârstei a treia.

 

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, doresc să exprim, în numele meu personal și al Primăriei Craiova, cele mai sincere sentimente de recunoștință față de cei pe care îi mai avem lângă noi și invit seniorii Craiovei să ne fie alături în derularea proiectelor noastre, să ne sprijine și să fie în continuare membri activi ai comunităţii”, a declarat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova, în cadrul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Craiova.

 

 

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE

 

Sâmbătă, 29 septembrie, între orele 10.00 – 14.00

  • Centrul Multifuncțional
  • Concursuri de table, șah.
  • Cursuri de dansuri de societate

Intrare gratuită, în limita locurilor disponibile.

 

Sâmbătă, 29 septembrie, ora 18.00

  • TEATRUL DE VARĂ – Parcul Nicolae Romanescu
  • ora 18.00 Spectacol de balet oferit de Opera Română Craiova. Intrare gratuită, în limita locurilor disponibile.

 

ALTE ACȚIUNI:

  • Water Park – Zilele 28 septembrie – 01 octombrie. Intrare gratuită, în limita locurilor disponibile.