Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
TÂRGUL DE TURISM AL OLTENIEI, EDIŢIA a III-a
Publicat: 6 martie 2018, 14:13, Actualizat: 8 martie 2018, 15:13

In acest week-end Centrul Multifunctional Craiova se va transforma intr-un spatiu  al destinatiilor de vis

TARGUL DE TURISM AL OLTENIEI EDITIA a III- a – cel mai mare eveniment dedicat turismului  din regiunea  Olteniei se va deschide in acest weekend  la Centrul Multifunctional Craiova

 

 

In perioada 9-11 martie 2018 la Centrul Multifunctional Craiova se va desfasura Targul de Turism al Olteniei,  eveniment ce se va desfasura in paralel cu Horeca Expo Oltenia, targ dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite  pentru hoteluri, restaurante si baruri.

Si-au anuntat intentia de a participa un numar de peste 80 de firme expozante  si peste 600 de firme vizitatoare  din domeniile:  turism, hoteluri si pensiuni, restaurante,  baruri si cafenele, firme de catering, companii de transport auto si feroviar, companii aeriene, asociatii de turism, companii de asigurari.

Pe langa expozantii din Romania vor fi expozanti din Bulgaria si Serbia.

Expozantii celei de-a III-a editii a Targului de Turism al Olteniei au pregatit pentru acest weekend super oferte pentru vacantele din 2018.

Noutatea anului 2018 este charter-ul catre Antalya cu plecare din Craiova ce va fi operat de compania turcã Atlas Global cu o aeronavã Airbus 320. Agentiile de turism care vor fi prezente la targ  au anuntat oferte speciale pe perioada targului pentru aceasta destinatie.

 

Organizatorii vor pune la dispozitia vizitatorilor gratuit  în zilele de sâmbătă şi duminică transport tur – retur, din cele mai indepartate zone ale orasului până la locul de desfăşurare a evenimentului.

Traseul 1 : Craiovita Noua (Cinema) - Orizont -Posta - Segarcea -Liceul de Chimie -Casa Tineretului -Compania de Apa -Agronomie - Madona Dudu -Helin -Spitalul nr. 1 - Confectii - Restaurant Dunarea - Centrul Multifunctional si retur.

Traseul 2: Helin Lapus-Viitorul - Institut - Rotonda -Piata Centrala -Digi -Oltet - Simion Barnutiu - Petre Carp - Spitalul nr. 1 - Confectii - Restaurant Dunarea - Centrul Multifunctional si retur.

Intervalul orar plecari din capetele de linie catre Centrul Multifunctional:

    Sambata (10 martie ) - 9:30 ; 11:30 ; 13:30 ; 15:30
    Duminica (11 martie )- 9:30 ; 11:30 ; 13:30

Intervalul orar plecari de la Centrul Multifunctional catre capetele de linie:

    Sambata (10 martie ) - 10:30 ; 12:30 ; 14:30 ; 16:30

    Duminica (11 martie )- 10:30 ; 12:30 ; 14:30

 

Incepand din acest an intrarea la targ va fi libera!

Se estimeaza un numar de peste 7000 de vizitatori, in crestere cu peste 30 % fata de editia anterioare.

 

Primăria Craiova promovează cultura la Târgul de Turism al Olteniei

Primăria Craiova și instituțiile din subordine își promovează ofertele culturale la cea de-a III-a ediție a Târgului de Turism al Olteniei, care va fi deschis vineri, 09 martie, orele 11.00, la Centrul Multifuncțional Craiova, în prezența Primarului Mihail Genoiu și pe ritmurile distinse ale Cvartetului Prelude – Ansamblul Cameral al Filarmonicii Oltenia.

Timp de trei zile, vizitatorii care ajung la standul Primăriei Craiova vor avea ocazia să afle ce pregătesc, pentru 2018, instituțiile de cultură din subordinea acesteia. Teatrul Colibri va promova ediția din 2018 a Festivalului Puppets Occupy Street, unul dintre evenimentele culturale care atrag turiști la Craiova de mai bine de cinci ani. Totodată, Teatrul Colibri pune la dispoziția vizitatorilor din acest weekend multe alte informații referitoare la spectacolele din repertoriu, la atelierele de creație din cadrul Fabricii de povești electroColibri sau alte activități educativ – creative derulate de instituție.

Casa de Cultură “Traian Demetrescu Craiova”, o altă instituție subvenționată de Primăria Craiova, îi așteaptă pe vizitatorii Târgului de Turism al Olteniei cu prezentarea activităților culturale programate pentru perioada următoare, cu diverse materiale de promovare – povești audio, documentare video, volume, tablouri ale unor artişti consacraţi, diverse opere de creaţie realizate în cadrul atelierelor organizate de Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, dar și cu activități interactive ce se vor desfășura la standul Primăriei după următorul program:

-Vineri, 09.03.2018, ora 16.00 – Pictură live, cu participarea copiilor iniţiaţi la cursul de pictură al Cenaclului “Junior Art”.

-Sâmbătă, 10.03.2018, ora 16.00 – Grupul de muzică veche al Colegiului Național Pedagogic “Ștefan Velovan“ - “Pedagogicum Consort“.

Ansamblul Folcloric Maria Tănase va expune costume populare oltenești autentice, dar și spectacolele aflate în pregătire pentru Anul Centenarului. Primul mare eveniment se apropie deja cu pași repezi: spectacolul tematic “N-auzirăți de-un oltean?”, ce va fi prezentat craiovenilor miercuri, 21 martie 2018, la Teatrul Național Marin Sorescu, cu ocazia sărbătoririi primei ediții a Zilei Olteniei.

Conceput pentru a transmite spiritul oltenesc, vesel, iubăreț, isteț, dar și sentimentul patriotic covârșitor al olteanului, prin includerea în scenariu a celor patru figuri marcante ale oltenilor: Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu și Constantin Brâncoveanu, spectacolul este inclus în agenda manifestărilor speciale dedicate Zilei Olteniei (21 martie), organizată pentru prima oară în acest an de către Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordine și a Consiliului Județean Dolj.

De la standul Primăriei Craiova prezentat în cadrul Târgului de Turism al Olteniei nu vor lipsi ofertele culturale ale Filarmonicii Oltenia și Operei Române Craiova. Vizitatorii au ocazia, în acest weekend, să descopere direct de la sursă care sunt surprizele artistice ale acestor două instituții culturale-reper, pentru perioada următoare.

 

Horeca Expo Oltenia ed a II-a ce se desfasoara alaturi de Targul de Turism se defineste ca un eveniment dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite  pentru hoteluri, restaurante si baruri.

Nu vor lipsi cooking show-uri organziate de chefi celebri, demonstraţii de servire şi degustare a vinului, bartending şi barista.

Noutatea acestei editii este  includerea unei sectiuni noi dedicate producatorilor din segmentul  panificatie, patiserie si cofetarie..

HoReCa Expo Oltenia, lanseaza concursul anului!

- Tortul anului 2018

- Painea anului 2018

Se pot inscrie cofetarii si brutarii din toata regiunea Olteniei.

Pe langa premiile ce se acorda de catre organizatori, concurentii vor putea beneficia de expunere pe toata perioada targului intr-un spatiu special amenajat.

Concursul va fi jurizat de Chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Romania, o prezenta constanta la emisiunea Arena Bucatarilor, Chef Ciprian Nicolescu, Brand Executive Chef al Trattoriilor Buongiorno si  Chef Cristian Dumitru- Horeca School.

Detalii privind regulamentul concursului:  http://horecaexpooltenia.ro/concurs/

 

Vă așteptăm cu drag, în acest weekend, la Centrul Multifuncțional Craiova!