Acte utile
Consultare publică
Contact
Informaţii publice »
Comunicate
TÂRGUL DE TURISM AL OLTENIEI, 18 - 20 martie 2016
Publicat: 17 martie 2016, 16:08, Actualizat: 17 martie 2016, 16:20

 

Prima editie a Târgului de Turism al Olteniei  se va desfăşura la Centrul Multifunctional Craiova,  între 18 şi 20 martie  2016.

Deschiderea oficială va avea loc vineri  18 martie  în atriumul Central  începând cu ora 10.00.

La deschiderea oficială a Târgului vor participa: domnul  ION PRIOTEASA - presedintele Consiliului Judeţean Dolj, domnul GENOIU MIHAIL - Viceprimar al Municipiului Craiova, reprezentanti ai Consiliilor judetene Gorj, Valcea si Mehedinti, domnul GABRIEL VLADUT- preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj,  domnul GABRIEL POPESCU -  reprezentant al Directiei de Dezvoltare Teritoriala in cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism, doamna VALENTINA PANDIA,  manger PS Multiserivices, organizatorul Targului de Turism al Olteniei.

***

Zona Olteniei, cu un mare potential turistic, are pentru prima data ocazia de a fi promovata regional la Targul de Turism al Olteniei, organizat la Craiova in perioada 18 – 20 Martie 2016 de catre firma PS Multiservices SRL. Suita manifestărilor beneficiaza de sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Consiliilor Judeţene: Dolj, Gorj, Mehedinţi,Vâlcea, şi al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.

 

La Târgul de Turism al Olteniei, vizitatorii vor putea beneficia de reduceri până la 45% pentru pachetele de vacanță și vor afla informații despre cele mai bune oferte pe care le vor avea în 2015 companiile aeriene, firmele de transport și de închirieri mașini.

Expozanti prezenti acopera toata paleta de operatori ce activeaza in industria turismului: agentii de turism, hoteluri si restaurante, companii aeriene, asociatii de turism, sisteme de rezervari, centre de evenimete, companii de asigurari, teatre si muzee,companii de recrutare in industria turismului.

Pe langa operatorii din Romania vor fi prezenti si reprezentanti din Bulgaria, Serbia si Spania. Astfel se ofera  posibilitatea promovarii ofertelor turistice si peste hotare.

Vizitatorii vor avea parte de o multime de oferte speciale pentru vacantele din 2016 ,vor putea participa la tombole si la sesiuni de prezentari si conferinte organizate in incinta targului.

O noutate in cadrul targului, o reprezinta  prezenta unei clinici medicale specializate in medicina dentara, chirurgie maxilo-faciala si implantologie, ce ofera si servicii dedicate pentru turismul medical.

Pentru grupurile organizate ce viziteaza targul, s-a pregatit si un tur al orasului Craiova, fiind incluse vizite la toate muzeele din oras cu intrarea gratuita.

Isi vor deschide portile muzeele: Muzeul de Arta, Muzeul Olteniei sectia de Stiinte ale Naturii, Muzeul Olteniei sectia de Istorie si Arheologie. In incinta Muzeului Olteniei se poate vizita si Expoziția „Aurul și Argintul Antic al României” astfel ,vizitatorii vor putea afla povestea fabuloasă a Tezaurului Antic al României.

Va exista si o bursa a locurilor de munca in turism, ce va functiona pe toata durata targului. Expozantii pot profita de moment si pot recruta din randul celor care vor vizita targul si vor dori sa lucreze in industria turismului. O firma de recrutare  va oferi job-uri  de ospătar, chelner, bucătar, personal curatenie hotel pentru locatii din industria turismului din Germania.

Deasemenea, Târgul de Turism al Olteniei, va prezenta, in incinta târgului, un nou obiectiv turistic dedicat orasului Craiova. Obiectivul va fi unul din principalele atractii ale târgului. Dupa terminarea targului va fi donat Primariei Craiova, cu propunerea de fi amplasat intr-un loc public si de valorificat ca si obiectiv turistic al orasului.

Este vorba despre un Pod al Indragostitilor, urmand exemplul unor constructii similare din marile orase: Paris, Koln, Sankt Petersburg, Londra, Roma, Venetia.

In parcarea din fata centrului expozitional, pe langa autocarele si microbuzele operatorilor agentiilor de voiaj, si-a anuntat  prezenta un expozant cu un balon cu aer cald.

Pe perioada targului vizitatorii vor putea vedea din balon panorama orasului Craiova. Se vor efectua ridicari pe verticala pana la aproximativ 100 m inaltime. Sunt create astfel premisele desfasurarii unui eveniment de amploare ce poate deveni un reper important in eforturile operatorilor din turism din regiunea Olteniei de a se promova si a pune in valoare potentialul turistic al zonei.

Declarație Manager Valentina Pandia, organizatorul Targului de Turism al Olteniei:

”Fiecare dintre noi asteptam cu bucurie sosirea vacantei. Ne gândim la vacanta ca la un binemeritat premiu, iar optinuile pentru destinatii sunt din ce in ce mai variate. Informarea si alegerea devin uneori  dificile, datorita ritmul alert în care trăim, ce ne lasă prea puțin timp de căutare.

Acest târg le ofera celor ce isi planifică  vacanța pentru 2016 posibilitatea sa  descopere noi destinații turistice .Vor putea astfel alege din multitudinea de pachete de vacanță, profitând de reducerile masive oferite de agențiile de turism pentru rezervările efectuate din timp”.

***

 

Program artistic desfasurat in cadrul Targului de Turism al Olteniei

 

VINERI 18.03.2016

10.00 - 10.05     Elevii  Liceului De Arta Canta Imnul National                                    

10.30 - 10.50     Ansamblul de Dansuri Al Scolii Gimnaziale Podari

11.30 - 12.00     Ansamblul Folcloric "Maria Lataretu"

11.00 - 11.30     Ansamblul Folcloric "Maria Tanase "

14.00 - 14.30      Evenimente Ideale – Dans Brazilian

 

SAMBATA 19.03.2016

11.30 - 12.30          Ansamblul Bobocelul – Liceul Brancusi

13.00 - 13.30          Purcaru Alexandru - solist

14.00 - 15.00          Ansamblul Profesionist Danubius Al Centrului Cultral Mehedinti                  

                              

DUMINICA 20.03.2016

13.00 - 14.00         Ansamblul Vaideini

14.00 - 15.00         Ansamblul Babeni

15:00 - 15.30         Purcaru Alexandru - solist