Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Street Delivery Craiova, prima ediție în orașul nostru!
vineri
sambata
duminica
Publicat: 5 septembrie 2018, 15:51, Actualizat: 5 septembrie 2018, 15:54

Hai cu noi la Street Delivery Craiova, prima ediție în orașul nostru!

Pe 7, 8 și 9 septembrie eliberăm strada Popa Șapcă de mașini, între Galeria de Artă și Colegiul Național „Carol I”, pentru a le înlocui cu teatru, dans, cinema, ateliere pentru copii, dezbateri despre ecologie & patrimoniu și multe alte activități propuse chiar de tine!

Street Delivery este cunoscut ca fiind cel mai influent eveniment de responsabilitate civică de la noi din tară, pentru o urgenţă comună: nevoia unor oraşe pentru oameni.

Fondat în Bucureşti, în mai 2006, de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, conceptul a fost adoptat de-a lungul timpului de alte opt oraşe, Craiova, Sibiul si Alba Iulia alăturându-se listei în acest an.

Tema Street Delivery din acest an este „SMART CITIES ?”. Ne întrebăm cât de inteligente sunt orașele în care trăim, cum îmbinăm dezvoltarea economică cu protejarea mediului înconjurător, ce însemnă un oraș cu adevărat inteligent și ce soluții putem propune.

Ce este, în fond, un “Smart City”? un oraș dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o conviețuire mai plăcută? Un buzz-word de marketing sau o direcție inevitabilă a marilor aglomerări urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează și mai mult unii de alții, afectând comunitatea?

Așadar, un oraș "smart" își șterge trecutul pentru nou sau se îngrijește de propria sa memorie și identitate? Ce poți face într-un oraș în care sistemul de reciclare nu există, sau funcționează defectuos? Cât de “smart” e să ai propria grădină pe bloc sau pe acoperișul clădirii în care lucrezi? Tema e mult mai vastă decât nișa tech, iar proiectele pe care le vom găzdui nu se rezumă la IT. Credem că a fi deștept înseamnă și să apreciezi lucrurile bune din trecut, să le dezvolți prin retro-inovare.

Un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Craiova.

Fondat în București în 2006 de Fundația Cărturești și de Ordinul Arhitecților din România, conceptul Street Delivery a fost adoptat de-a lungul timpului în alte opt orașe, Craiova alăturându-se listei, în premieră, în acest an.