Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Salonul Medieval „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”.
Afis
Publicat: 6 noiembrie 2015, 09:09, Actualizat: 16 noiembrie 2015, 08:57

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează vineri, 6 noiembrie, ora 18:00, în Salonul Medieval, o nouă ediţie a manifestării „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”. Invitaţi în cetate sunt,  ca de obicei, un poet consacrat și altul la început de drum: Spiridon Popescu și Nina Voiculescu. Moderatorul întâlnirii este Petrișor Militaru.

Poetul gorjean Spiridon Popescu este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1999 şi autor a şase cărţi de versuri. Unii dintre cei mai mari critici din ţara noastră au confirmat talentul poetului gorjean, incluzându-l chiar şi în Dicţionarul Biografic al Scriitorilor Români. „Doamne, dacă-mi eşti prieten“ este una dintre cele mai cunoscute poezii ale poetului gorjean, fiind pusă pe muzică de Tudor Gheorghe. Mai mult decât atât, unii dintre cei mai mari actori, precum Florin Piersic, Adriana Trandafir sau Horaţiu Mălelele, au recitat public această poezie. Poetul a mai spus că, în curând, această poezie va fi pusă pe muzica folkistului Emeric Imre. Spiridon Popescu a publicat în reviste importante precum „Convorbiri literare“, „Ramuri“, „România Literară“, „Luceafărul“, „Astra“, „Tribuna“, „Brâncuşi“, dar şi în ziare apărute la nivel local.

Nina Voiculescu este autoare a două volume de versuri : „Casa lui David” (2015) şi
„Flăcări în calendar” (2008), ambele apărute la Editura „Scrisul Românesc”.

„De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei” este o manifestare care şi-a propus să familiarizeze publicul cu poezia craioveană contemporană. La aceste întâlniri sunt prezenţi doi poeţi craioveni, un tânăr şi un senior. Pe lângă faptul că vor citi din creaţia proprie, aceştia vor avea ocazia să împărtăşească celor de faţă impresia pe care poezia tânără o face unui poet consacrat şi modul în care un poet tânăr receptează poezia contemporană. La finalul întâlnirii, poeţii invitaţi răspund întrebărilor din public.

Această ediţie este inclusă în programul manifestărilor din cadrul proiectului „Săptămâna TRADEM”, desfăşurat în perioada 2-7 noiembrie.  

INTRAREA PUBLICULUI ESTE LIBERĂ.