Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
S-a semnat memorandumul pentru cartierul chinezesc
Primarul Muncipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat azi, la Beijing, memorandumul de înţelegere pentru construirea unui nou cartier de locuinţe, alături de preşedintele firmei NinjiangConstruction Group Co Ltd, Yang Gencai, şi Hu Huibang - managerul general al Băncii de Dezvoltare a Chinei.
Publicat: 23 septembrie 2014, 22:26

Acesta prevede colaborarea între firma de construcţii, bancă şi Primăria Municipiului Craiova, pentru o investiţie în peste 1.800 de locuinţe, în valoare de peste 35 de milioane euro. Banii provin de la Banca de Dezvoltare a Chinei, care creditează firma de construcţii ce a câştigat licitaţia pentru concesiunea unui teren de 7 ha, la Craiova.

Construcţia cartierului urmează să înceapă luna viitoare şi este prima investiţie care se va finaliza până în 2016, din cadrul parteneriatului România-China.

La semnarea memorandumului au participat premierii celor două ţări, Victor Ponta şi Li Keqiang, dată fiind importanţa proiectului, atât pentru locuitorii Craiovei, cât şi pentru colaborarea dintre cele două ţări.

 

Biroul de presă

Primăria Municipiului Craiova