Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Reprezentaţie jubiliară la Opera Română Craiova
Afis spectacol
Dragana Popovic
Publicat: 16 februarie 2016, 16:21, Actualizat: 16 februarie 2016, 16:23

Iubitorii muzicii sărbătoresc 200 de ani de la premiera mondială a operei „Bărbierul din Sevilla” de Rossini

 

Opera Română Craiova prezintă joi, 18 februarie, de la ora 19.00, o reprezentaţie specială a operei bufe „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini, la 200 de ani de la premiera mondială care a a avut loc la Teatro Argentina din Roma, pe 20 februarie 1816.

Figaro, personajul central al operei, va fi interpretat de Ştefan Ignat, baritonul care a fost aplaudat îndelung săptămâna trecută pentru prestaţia sa în premiera „Simon Boccanegra”.

Rosina va fi adusă la viaţă de Dragana Popović, laureată a celei de-a doua ediţii a Concursului Internaţional de Canto „Elena Teodorini”, desfăşurat la Craiova în noiembrie 2015. În cadrul competiţiei, mezzosoprana din Serbia a impresionat juriul, fiind răsplătită cu premiul al III-lea şi trei premii speciale, constând în interpretarea unui rol într-un spectacol al Operei Române Craiova, un spectacol al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca şi participarea la o sesiune de lucru la Teatrul din Magdeburg.

Spectacolul regizat de Arabela Tănase şi dirijat de maestrul Gheorghe Stanciu îi va aduce în faţa publicului şi pe Florin Ormenișan – Contele Almaviva, Peter Hercz (Ungaria) – Bartolo, Kakhaber Shavidze (Georgia) – Don Basilo, Noemi Modra – Marcellina (Berta), Ioan Cherata – Fiorello, Dragoș Drăniceanu – Ofițerul, Daniel Cornescu – Ambrogio, Nicolae Cucu – Notarul, alături de Orchestra şi Corul Operei Române Craiova.