Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Prin CRAIOVA în Săptămâna Europeană a Mobilității
Publicat: 18 septembrie 2020, 13:41, Actualizat: 18 septembrie 2020, 13:46
Organizat de STEP U.P.Barcicleta.ro şi Go Romania
Tema EUROPEAN MOBILITY WEEK 2020 pune accentul pe importanța accesibilității la transportul cu emisii zero și promovează un cadru care implică toată lumea.
Acesta încurajează oamenii și autoritățile locale din întreaga Europă să ia măsuri pentru a atinge obiectivul pe termen lung al unui continent neutru în materie de carbon.
Cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității organizăm în data de 19 și 20 septembrie două acțiuni care au drept scop pricipal informarea, educarea și conștientizarea locuitorilor orașului cu privire la importanța unui rol activ în creșterea calității vieții.
Prin intermediul evenimentelor organizate de Step U.P., Craiova participă oficial în cadrul European Mobility Week: https://mobilityweek.eu/theme-2020/
În data de 19 septembrie vă invităm într-un nou tur ghidat cu bicicleta pe un traseu care pune în valoare patrimoniul arhitectural și urbanistic local într-un țesut preponderent rezidențial.
Plecarea în traseu se face la ora 17.00 de la Barcicleta, Strada Brazda lui Novac nr. 75B.
În data de 20 septembrie vă invităm la dialog, ce va avea ca temă principală Mobilitatea Urbană, interacțiune ce susține principiile urbanismului participativ, în care nevoile și opiniile locuitorilor sunt esențiale în procesul de planificare urbană.
Întâlnirea va avea loc la ora 17.00, pe platoul Teatrului Național Marin Sorescu, zona parcării supraterane.
Echipament obligatoriu pentru participanții la tura ghidată:
- bicicletă
- cască
- apă
Copii pot să vină în tura ghidată doar însoțiți de adulți.
Vă invităm să descoperim împreună de pe bicicletă secvențe din istoria arhitecturală a Craiovei.
Vă așteptăm cu drag!