Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Noua arenă sportivă «Ion Oblemenco»
Publicat: 17 iulie 2015, 11:00

2016 reprezintă un an extrem de important pentru iubitorii sportului, mai ales pentru microbiștii craioveni. La finele lui 2016 Municipiul Craiova se va putea lăuda cu un stadion modern, realizat la standarde europene. Lucrările la noul stadion “Ion Oblemenco” vor fi demarate  în luna august a acestui an, iar investiția se va ridica la suma de 50 de milioane de euro,  banii care vor venii de la bugetul de stat.

 

Cu o valoare de 50 de milioane de euro, noul Stadion “ Ion Oblemenco” din Craiova reprezinta cea mai mare investiție facută în Bănie în ultimii 25 de ani. Edilul șef al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat varianta finală a  proiectului, potrivit căreia, stadionul va avea peste 30.000 de locuri,  distribuite dupa cum urmează: 27.208 pentru public, 3.450 în zona VIP, 240 pentru presă şi 62 pentru persoanele cu dizabilităţi. Stadionul va cuprinde si un restaurant si un hotel care va găzdui sportivii.

" Stadionul porneşte de la istoria stadionului «Ion Oblemenco». După inaugurare, stadionul va fi vizitat de oameni, e al lor, trebuie să se bucure de el. Faţada este precum cortina unui teatru. Pe 20 august va începe construcţia. Având în vedere valoarea de peste 50 de milioane de euro, este cea mai mare investiție făcută în Craiova în ultimii 25 de ani", a declarat Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Cu această ocazie, Doamna Primar, Lia Olguța Vasilescu, a dezvăluit un nou țel ambițios pe care și-l dorește îndeplinit pentru orașul Craiova.

"Să nu uităm că acest stadion se înglobează într-un complex sportiv foarte ambiţios din care fac parte Sala Polivalentă, a cărei ridicare a durat 17 ani, şi un stadion de atletism, în spatele stadionului. În doi ani, Craiova va putea intra cu fruntea sus în orice competiţie sportivă, iar la anul, probabil, vom face demersurile pentru a deveni Capitală Europeană a Sportului pentru că nu ştiu cîte oraşe din România vor avea baza noastră materială", a mai precizat Lia Olguta Vasilescu.