Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Maria Tănase Symphonic
Afis spectacol
Publicat: 3 mai 2018, 10:58, Actualizat: 3 mai 2018, 11:06

Sala Polivalentă Craiova, 5 mai 2018, ora 21:00

 

Maria Tănase Symphonic, cel mai important eveniment al primăverii, organizat de Filarmonica Oltenia Craiova, este un spectacol de fuziune cu orchestraţii simfonice, pornind de la melodiile legendarei interprete de folclor autentic românesc, Maria Tănase. Este un impresionant omagiu dedicat doamnei cântecului românesc, acordurile muzicii clasice rezonând cu frumusețea melodică autohtonă.

 

Nu întâmplător, evenimentul se desfăşoară în acest an, 2018, în care aniversăm împlinirea unui secol de la înfăptuirea Marii Uniri. Cea care a fost supranumită „pasărea măiastră” este un simbol al spiritului românesc, aşa cum ne-a fost transmis prin frumoasele cântece strămoşeşti.

 

Spectacolul îi reunește, pe aceeași scenă, pe Loredana - artistă cunoscută pentru prezentarea în manieră proprie a unor celebre cântece populare românești - şi pe îndrăgiţii interpreţi Dinu Iancu Sălăjanu şi Emilia Dorobanţu!

 

Nu în ultimul rând, la reușita spectacolului își aduc importanta contribuție Orchestra Simfonică şi Corala Academică ale Filarmonicii “Oltenia” Craiova, dirijor şi orchestrator fiind Marius Hristescu.

 

În urma reputației de compozitor și orchestrator, artiști valoroși ai momentului din industria muzicală românească i-au solicitat colaborarea: Nicu Covaci (Phoenix), Loredana Groza, Marius Bodochi, Linda și Costel Busuioc. S-au bucurat de succes și cele două proiecte simfonice realizate alături de basul Daniel Prunaru (pe scena Operelor din Craiova și Cluj), materializate în imprimarea a două CD-uri.

 

Biletele s-au pus în vânzare la Filarmonica ”Oltenia” Craiova, Calea Unirii, nr. 16, telefon 0251. 412.334, la Sala Polivalentă Craiova și on line, pe site-urile myticket.ro si entertix.ro.

***

 

Loredana Groza

Loredana a inceput sa cante de la varsta de 3 ani si canta pe tot parcursul scolii si al liceului la Onesti. La 14 ani participa la Festivalul “Cantarea Romaniei”, la Focsani, unde e remarcata de Dumitru Morosanu si Jolt Kerestely. Acestia au fost cei care au chemat-o la Bucuresti pentru a participa la preselectia pentru concursul de televiziune “Steaua fara nume”, desi nu indeplinea criteriul varstei minime de participare de 17 ani. Castiga trofeul Steaua fara nume la 16 ani. Tot la 16 ani  participa la Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia, unde castiga premiul cel mare, fiind cea mai tanara participanta si, totodata, cea mai tanara castigatoare a trofeului Mamaia. Loredana combina tonuri moderne si electrice, intr-un etno fusion in care dilueaza jazz, pop, rock, punk, funk, hip-hop intr-un nou sound integral, ca un fel de radio magic care sincronizeaza mai multe frencente si voci cu instrumente din trecut si  viitor, un fel de blend al  genurilor muzicale contemporane si  pune in valoare aceasta colectie de melodii extraordinare. Odata cu lansarea CD-ului ‘IubiLand”, Loredana aduce si primul concert 3D din Romania, un material filmat cu cea mai noua tehnologie 3D cu o camera prototip.

http://www.loredana.ro/blog/despre-mine/

 

Emilia Dorobantu

Emilia Dorobantu (n. 12 mai, 1993, Curtisoara, Olt, România) este solista cu VOCEA DE AUR a Olteniei, considerata urmasa Mariei Tanase. Interpreta de muzica populara este castigatoarea mai multor premii, fiind si absolventa a Universitatii Nationale de Muzica, sectia Canto Clasic , Bucuresti . La numai 17 ani, Emilia Dorobantu reusea sa ridice publicul în picioare la toate concursurile si festivalurile nationale, dar si la reprezentatiile internationale. Îndragostita de muzica, reuseste sa abordeze cu usurinta mai multe genuri muzicale si participa în anul 2013 la concursul Vocea României, unde Loredana Groza s-a aratat extrem de impresionata de vocea sa . În acelasi an,  lanseaza primul ei album ,"Venii de la Olt încoa", acompaniata de orchestra Lautarii din Chisinau, condusa de maestrul dirijor Nicolae Botgros, aranjamentul orchestral al dirijorului si texte Georgiana Ion.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Emilia_Doroban%C8%9Bu

 

Dinu Iancu-Salajanu

Interpretul de muzica populara, Dinu Iancu-Salajanu, mandru ca este un salajean autentic, şi-a inceput cariera  la varsta de 16 ani. După propria mărturisire, artistul nu a avut un indrumator, pur si simplu  i-a placut sa cante, deoarece prin muzica işi manifesta dragostea fata de oameni. Dinu Iancu-Salajanu a urmat cursurile Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, devenind profesor de canto, iar in anul 2000 este cadru universitar la Facultatea de Muzica si Teatru din Oradea. Este cunoscut, in special, pentru modul autentic de interpretare a cantecelor "Ma cheama la el Ardealul” si „ Io-s fecior de salajan..."

https://www.vedeteblog.com/2014/07/biografie-dinu-iancu-salajanu-muzica.html

 

Marius Hristescu

Preocupat de promovarea creatiei contemporane in concertele pe care le dirijeaza, Marius Hristescu este el insusi un remarcabil compozitor, lucrarile sale camerale, corale, simfonice sau concertante fiind tot mai frecvent incluse in repertoriul unora dintre cei mai activi interpreti ai muzicii noi din tara noastra. De asemenea, in ultimii ani, a compus si muzica de teatru pentru piese jucate la institutii de profil din Craiova, Sibiu sau Bucuresti. Dincolo de activitatea de dirijor, unde s-a remarcat si frumoasa colaborare cu cantautorul Tudor Gheorghe , si de cea de compozitor, Marius Hristescu este si un apreciat orchestrator, fiind solicitat inclusiv de nume importante din sfera showbiz-ului.

https://www.societateamuzicala.ro/societateaculturala/marius-hristescu