Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Forumul "Unity in Diversity"
Publicat: 5 noiembrie 2015, 15:04, Actualizat: 5 noiembrie 2015, 15:05

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, participă, în aceste zile, la Florența, la Forumul "Unity in Diversity" care reunește 80 de primari din 60 de țări, laureați ai premiului Nobel, jurnaliști, oameni de cultură, știință sau din finanțe.              

Evenimentul e promovat de primarul Dario Nardella, la 60 de ani de la Conferința din 1955 care a fost primul exemplu de forum local, în plin război rece.

Anul acesta, dezbaterile se axează pe teme ca educația, cultura, dar și gestionarea unor crize precum cea a refugiaților, migrația, extremismul religios, terorismul sau protejarea patrimoniului umanității din orase cucerite de Statul Islamic.

"Se urmarește o strategie comuna de acțiune în fața principalelor pericole pentru umanitate, într-o perioadă în care ne confruntăm cu migrații transnaționale și tensiuni puternice, iar orașele se afla în prima linie de gestionare a urgențelor derivate din conflicte. Craiova se afla pe o posibilă ruta a refugiaților musulmani în drumul lor către țâri din UE și experiența altor orașe care s-au confruntat cu această problemă e utilă. Desigur că nu ne dorim să fie nevoie să gestionam o astfel de criză, dar e bine sa fim pregatiți", a declarat Lia Olguta Vasilescu.