Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Curățenia de toamnă. Scapă gratis de deșeurile electrice!
Publicat: 15 septembrie 2015, 13:36, Actualizat: 15 septembrie 2015, 13:37

Craiova, 15 septembrie 2015 – Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Craiova, organizează o nouă acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) de la cetățeni. Acțiunea va oferi servicii gratuite de colectare și preluare a deșeurilor electrice pentru persoanele fizice și juridice.

Asociația RoRec (www.rorec.ro) invită cetăţenii Municipiului Craiova sâmbătă, 19 septembrie 2015, între orele 10.00-17.00, la prima acţiune de colectare a deşeurilor electrice din 2015. Aceştia pot renunţa la deşeurile electrice prin depunerea lor la unul dintre cele 7 puncte provizorii ce vor fi amenajate la următoarele instituții de învățământ din oraș:

  1. Școala nr. 12 "Decebal" - Bd. Nicolae Titulescu nr. 64
  2. Colegiul Tehnic Energetic Craiova - Str. Amaradiei
  3. Liceul de Arte "Marin Sorescu" - Str. Tabaci nr. 4
  4. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară - Str. Brestei nr. 144
  5. Liceul Teoretic "Henri Coandă" - Str. Henri Coandă nr. 48
  6. Școala nr. 32 "Alexandru Macedonski" - Str. Castanilor nr. 4
  7. Liceul "Matei Basarab" - Str. Vasile Alecsandri nr. 113

Deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţie şi sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00) sau la 0741 224 995 (număr cu tarif normal, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00).        

”Prin proiectele și activitățile derulate împreună cu autoritățile locale, încercăm să oferim cetățenilor un sistem de colectare al deșeurilor electrice cât mai bine dezvoltat, astfel încât acest act al colectării să fie la îndemâna oricui și să devină o obișnuință. Pentru că doar împreună cu cetățenii putem apropia România de standardele europene  privind colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor electrice, respectiv de a colecta anual 4 kg DEEE per locuitor. Această obligaţie a României este departe de a fi îndeplinită, iar Comunitatea Europeană poate sacționa oricând statul român pentru acest lucru, așa cum a făcut-o deja în cazul altor state membre UE.”, a declarat Alexandra Arnăutu, Manager Regional Asociația RoRec.

Cei care se vor debarasa de deşeurile electrice în cadrul acţiunii de colectare de sâmbătă, vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii oferite de Tristar, Skill, Domoclip și Candy: un frigider, 5 mixere, 5 cafetiere, 4 polizoare unghiulare, 4 mașini de găurit și 2 aspiratoare. Tragerea la sorţi va avea loc la miercuri, 23 septembrie, ora 10.00, la Primăria Municipiului Craiova.

Această acțiune de colectare este parte a unei lungi colaborări cu Primăria Municipiului Craiova, fiind cea de-a 5-a acțiune organizată în municipiu. Prima colectă a avut loc în 2012, când s-au colectat peste 14 tone deșeuri electrice și electronice, în 2013 au avut loc două acțiuni de colectare în Craiova, colectându-se în total mai mult de 28 de tone DEEE. În 2014 a avut loc o singură acțiune de colectare în care craiovenii s-au debarasat responsabil de aproximativ 10 tone DEEE.

Pe www.rorec.ro sau pe pagina de Facebook a Asociaţiei, www.facebook.com/AsociatiaRoRec, puteți urmări în timp real toate noutăţile despre activitatea Asociaţiei RoRec.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

 

Pentru informații suplimentare, vă invităm să ne contactați:

               Asociaţia Română pentru Reciclare - RoRec

               Persoană de contact: Dan Burciu, Reprezentant local

               Email:dan.burciu@rorec.org

               Mobil: 0751 302 126

Documente ataşate: