Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret
Publicat: 17 septembrie 2019, 14:17, Actualizat: 25 octombrie 2019, 17:39

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 368/2019, a fost înființat Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Craiova și a fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare al acestei structuri.

Scopul Consiliului este acela de a stimula participarea tinerilor la eleborarea, promovarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului la nivel local.

Miercuri, 23 octombrie 2019, la sediul Primariei Craiova, în sala mare de consiliu a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) al municipiului Craiova. La întrunire au fost prezenţi, alături de circa 200 de tineri, cei 22 de reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din oraş, care vor face parte din această structură cu rol consultativ alaturi de Consiliul Local.

Gazda evenimentului a fost domnul Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova, care și-a manifestat, prin discursul susținut, totală deschidere a municipalității pentru acest proiect. Cu această ocazie s-a semnat dispoziția prin care a fost înființat Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret. Din partea tinerilor, cuvântul de deschidere l-a avut domnul  Ovidiu Fudulache, reprezentantul Organizaţiei Studenţilor de la Facultatea de Mecanică din Craiova.

În cadrul ședinței, s-a stabilit, ca reprezentanții celor 22 de organizații să aibă în fiecare lună o întâlnire cu autorităţile locale pentru a discuta problemele pe care le ridică tinerii.