Acte utile
Consultare publică
Contact
Informaţii publice »
Comunicate
Comunicat, Miercuri 27.08.2014
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, au participat azi, miercuri, 27 august 2014, la evenimentul de supervizare a construcţiei variantei de ocolire Craiova-Sud.
Publicat: 21 septembrie 2014, 17:48

„Evenimentul la care participăm constituie un nou pas în dezvoltarea economică a judeţului nostru. Utilizarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile este prioritatea Guvernului român deoarece prin accesarea acestora se reduc decalajele economice şi sociale faţă de celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Realizarea variantei de ocolire Craiova-Sud continuă seria proiectelor de infrastructură realizate cu fonduri europene, fiind în avantajul comunităţilor locale şi al conducătorilor auto care tranzitează zona şi în acelaşi timp îmbunătăţeşte condiţiile de transport rutier.

Trebuie menţionat că Municipiul Craiova este tranzitat de vehicule grele care vin din cele două porturi de la Dunăre, Calafat şi Bechet, DN56 (Craiova-Calafat) şi DN55 (Craiova-Bechet).

În momentul acesta pentru a putea ajunge din DN6 în DN65 este obligatoriu să tranzitezi oraşul Craiova. Prin tranversarea Municipiului Craiova se încetineşte deplasarea autovehiculelor, determinând dificultăţi ale traficului şi probleme de poluare.

Sunt convins că prin implementarea acestui proiect se reglează traficul greu din oraş şi se facilitează legăturile între localităţile aflate în zona Municipiului Craiova pe DN 6 şi localităţile de pe DN 65“, a afirmat Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

 

La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că centura de sud este vitală atât pentru decongestionarea traficului din municipiu, cât şi pentru dezvoltarea economică a acestui oraş.

„Vreau să mulţumesc Guvernului României pentru asigurarea cofinanţării Centurii de Sud a Craiovei. Craiovenii aşteaptă de mult timp această legătură şi suntem siguri că până la finalul anului 2015 ea va fi realizată“, a punctat Olguţa Vasilescu.

 

Biroul de presă

Primăria Municipiului Craiova