Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
COMUNICAT DE PRESĂ privind Colegiul Stefan Odobleja
Publicat: 6 septembrie 2019, 11:51, Actualizat: 6 septembrie 2019, 11:56

Asigurarea celor mai bune condiții oferite elevilor cu ocazia deschiderii noului an școlar este obiectivul principal al autorităților locale în această perioadă. În acest context, Municipalitatea a acordat o atenție sporită situației existente la Colegiul Ștefan Odobleja.

 

În cursul zilei de vineri, 30 august 2019, a avut loc o întâlnire convocată de către Primarul Mihail Genoiu la care au participat Inspectorul Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, prof. Monica Sună, reprezentanți ai Colegiului Ștefan Odobleja și directori din Primăria Municipiului Craiova (PMC) cu atribuții în domeniu.

 

Subiectele discutate, în principal, au privit măsurile ce trebuie întreprinse astfel încât Colegiul Ștefan Odobleja să redevină una dintre primele instituții de învățământ din municipiu, în condițiile în care baza materială disponibilă este una de exceptie, iar necesarul de specialiști în domeniul informaticii pe piața muncii este în continuă creștere. Atât profesorii cât și Inspectorul Școlar General au convenit să pună în aplicare un plan pentru a crește numărul claselor de informatică-intensiv, având ca obiectiv clar îmbunătățirea tuturor condițiilor oferite de Colegiul Ștefan Odobleja, dar și creșterea prestigiului său, cel puțin la nivelul de odinioară, în conformitate cu baza materială de care dispune.

 

Participanții la întâlnirea convocată de Primarul Mihail Genoiu au luat în discuție și o eventuală separare a celor două instituții de învățământ, în contextul creșterii numărului de clase și de elevi de la Colegiul Ștefan Odobleja. Cu această ocazie, au fost prezentate mai multe propuneri, motiv pentru care s-a stabilit constituirea unei comisii formată din reprezentanți ai direcțiilor din PMC și ai ISJ Dolj, care să analizeze propunerile formulate până în data de 6 septembrie 2019 și să identifice soluții pe care să le prezinte conducerii Primăriei Craiova în săptămâna imediat următoare. Menționăm că propunerile prezentate sunt de perspectivă, ce vizează anii școlari următori, și care ar putea asigura un confort suplimentar Colegiului Odobleja.

 

Concluziile comisiei constituite vor fi prezentate Primarului Mihail Genoiu, urmând ca acestea să fie analizate săptămâna viitoare, când va fi convocată o nouă întâlnire, în aceeași formulă.

 

Menționăm că Primăria Municipiului Craiova își manifestă respectul față de activitatea educațională a ambelor unități de învățământ și își exprimă convingerea că soluțiile găsite vor fi în beneficiul elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Odobleja cât și Liceul Voltaire. Totodată, precizăm că autoritatea locală are obligativitatea de a pune la dispoziție baza materială, dar modul de organizare al acestei baze, în vederea asigurării unui serviciu educațional de calitate, este în sarcina Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj.