Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
ART in the PARK 2017
Program
Publicat: 3 iulie 2017, 11:22, Actualizat: 31 iulie 2017, 09:35

Primăria Municipiului Craiova continuă seria evenimentelor estivale pentru anul 2017, reunite sub denumirea “ART in the PARK”.

După succesul înregistrat weekend-ul trecut cu spectacolul Carmina Burana, al Operei Române Craiova, de la Teatrul de Vară din Parcul “Nicolae Romanescu”, când s-a dovedit neîncăpător pentru craiovenii dornici de un eveniment de înaltă ținută artistică, Primăria Craiova vă invită la ... Jocul de-a vacanța de vară!

Avându-i ca protagoniști pe copiii și îndrumătorii lor de la PALATUL COPIILOR din Craiova, spectacolele din acest weekend vor începe de la ora 20.00, la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu. Astfel, sâmbătă, 15 iulie, Grupul vocal Mugurași de Jiuleț al Palatului Copiilor a pregatit un program folcloric autentic oltenesc, iar duminică, 16 iulie, cei mai buni soliști de muzică ușoară își așteaptă spectatorii cu un program ...cu atenționare de caniculă!

 

Program estival:

-Vineri, 21.07, Piața “Frații Buzești” va fi locul de întâlnire al iubitorilor de tradiții. Cei prezenți vor lua parte, de la ora 19.00, la Festivalul de datini și obiceiuri “Tradițiile Verii”, eveniment al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova, eveniment ce va aduce pe scenă șase formații de muzică populară din Dolj, Gorj, Mehedinți, Teleorman și Sibiu.

-22-23 iulie, Casa de Cultură a Studenților din Craiova împreuna cu Primaria Craiova, Madalina Amon si Asociatia Generatia Folk va invită în acest weekend la evenimentul concert "Craiova, My Love - Adrian Paunescu 74".În cadrul acestui eveniment se vor desfasura mai multe concerte folk si rock. Toți cei interesați sunt așteptați in Parcul Romanescu la Teatrul de Vara, cu începere de la ora 21:00.
Programul :
22.07.2017 - Concert Madalina Amon, Generatia Folk
23.07.2017 - Concert rock and cover 
- Overbeat & Spleet
- Mihaela Dobre
-Maria Cioaba

-21-22 iulie, Casa de Cultură “Traian Demetrescu” propune craiovenilor Urban Movie, eveniment cinematografic care va avea loc pe 21-22 iulie, ora 21.15 pe strada “Traian Demetrescu”. 

· Sâmbătă, 22 iulie și Duminică, 23 iulie, ora 20.00 – Teatrul de Vară Parcul Romanescu – Generația Folk – concert folk dedicat poetului Adrian Păunescu, a cărui zi de naștere este 20 iulie, organizat de artista Mădălina Amon, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților. Soliști invitați: Mădălina Amon, Georgiana Manea, Evelin Curelea, Andrei Fabian și alți 25 soliști folk.

· Sâmbătă, 29 iulie și Duminică, 30 iulie, ora 20.00 – Teatrul de vară Parcul Romanescu – CONCERT VOCAL-SIMFONIC. Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii Oltenia, care vor interpreta lucrări muzicale deosebite, cunoscute publicului și adresate tuturor vârstelor. Dirijor: Gian Luigi Zampieri.

· 01 – 31 august – Simpozionul international Drumuri Brâncușiene, ediția a 5-a. Timp de o lună, 8 artiști din: Japonia, Franța, Turcia, Slovenia, Bulgaria, Noua Zeelandă, România vor sculpta la Centrul Multifuncțional din Craiova. Tema ediției din acest an este opera poetului Alexandru Macedonski. Ei vor lucra cu marmură de Rușchița, iar operele vor fi apoi expuse pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, timp de 2 săptămâni, urmând a fi preluate de Primăria Craiova și utilizate ca obiecte de mobilier urban.

· Joi, 3 august, ora 20.00 – Teatrul de vară Parcul Romanescu – CONCERT SIMFONIC. Orchestra Simfonică a Filarmonicii Oltenia. Dirijor: Cristian Sandu.

· 18 – 20 august, Centrul Vechi, zona Theodor Aman. DIVAN FILM FESTIVAL – Divanul degustatorilor de film si arta culinara 2017, ediția a 8-a, festival organizat de Fundația de Poezie Mircea Dinescu. Trei seri de proiecţii de film, 2 concerte în aer liber şi spectacol de teatru în Craiova, în perioada 18 – 20 august 2017. Ediția festivalului din acest an este „Balkan Love” – iubirea la balcanici. Festivalul prezintă filme noi şi de arhivă din ţările Balcanice şi Dunărene. Invitaţi: producători, regizori, actori, directori de festival, critici de film şi jurnalişti din Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Grecia, Turcia, Polonia, Serbia, Macedonia, România, Ucraina, Germania etc. În programul festivalului vor fi incluse aproximativ 50 de filme din ţările balcanice.

· 25 august – 01 septembrie 2017 – PUPPETS OCCUPY STREET - primul festival de arta animației din regiunea Oltenia. Organizator: Teatrul Colibri. Craiova redevine scena teatrului de păpuşi şi animaţie! A IV-a ediţie a Festivalului Internaţional „Puppets Occupy Street”, organizată de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, cu sprijinul Municipalităţii, va avea ca temă „Aerul” şi va aduce în faţa publicului, în cadrul a peste 200 de evenimente, artişti şi companii din 13 ţări: Turcia, Spania, Bulgaria, Italia, Anglia, Rusia, Argentina, Elveţia, Brazilia, Germania, Ucraina, Polonia şi, bineînţeles, România. Air Edition va păstra din structura ediţiilor trecute – secţiunile de concerte, ateliere, spectacole, expoziţii, proiecţii de scurtmetraj de animaţie, video mapping –, dar va aduce şi noutăţi. În total, peste 200 de evenimente vor fi cuprinse în programul celor opt zile de festival.

· 14-17 septembrie, prima ediție a CRAIOVA JAZZ FESTIVAL. Vor fi 4 zile pline, cu muzică de calitate și banduri de certă valoare, pornind de la swing-ul anilor '20 și ajungând la influențe africane, cubaneze și sud-americane. Festivalul va avea caracter internațional încă de la debut, cu invitați din Germania, Cuba și Chile, iar amfitrionii evenimentului vor fi reputații promotori de jazz Florian Lungu și Alexandru Șipa. Printre artiștii cărora Filarmonica Oltenia le-a transmis invitație se regăsesc nume de artiști pe care iubitorii de jazz le vor putea urmări live la Craiova, în ambianța deosebită a Teatrului de Vară din Parcul "Nicolae Romanescu". De asemenea, la sediul filarmonicii vor avea loc ateliere interactive susținute de artiștii invitați, cu scopul declarat de a promova acest gen muzical.