Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
Activități dedicate educației la TRADEM
Publicat: 9 octombrie 2015, 09:08, Actualizat: 9 octombrie 2015, 09:12

Simply Z.E.N. – Educaţia faţă în faţă cu nonformalul

Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în parteneriat cu Cercetaşii României - Centrul Local Craiova, organizează vineri, 9 octombrie 2015, de la ora 19.00, în Salonul Medieval, cea de-a doua ediţie a Laboratorului de educaţie nonformală.

Ediţia din acest an va reprezenta un nou pas în promovarea educaţiei nonformale. Simply Z.E.N. sau, altfel spus, „Educaţia faţă în faţă cu …nonformalul”, va prezenta şi experimenta metode de învăţare folosite în context nonformal, care se pot aplica în orice context educaţional.

În cadrul Laboratorului vor avea loc jocuri educative (animaţie socio-educativă), teatru de improvizaţie etc. „Ceea ce ne dorim este ca ele sa treacă dincolo de contextul Laboratorului,să fie folosite în acţiuni şi proiecte ,să fie folosite drept instrumente de includere şi participare active. E un fel de cură de spontaneitate!La timpul prezent ,modul autentic. Şi la numarul plural :NOI”, afirmă Livia Popescu, profesară de limba engleză la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova şi preşedinta Centrului Local Craiova.

Vă aşteptăm cu mare drag pe toţi cei care sunteţi creativi,deschişi,flexibili şi, mai ales, nonformali!

 

 

Săptămâna Educaţiei Permanente - Festivalul Şanselor Tale, ediţia a XVI-a

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi sub egida Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021” organizează, în perioada 9-15 noiembrie 2015,  Săptămâna Educaţiei Permanente - Festivalul Şanselor Tale, ediţia a XVI-a, care va promova, timp de o săptămână, educaţia formală şi non-formală, prin conferinţe, mese rotunde, târguri ale ofertei educaţionale  şi locurilor de muncă, cursuri experimentale, birouri de ghidare şi consiliere, concerte, spectacole, expoziţii, concursuri, seminarii referitoare la ofertele educaţionale, legislaţia României şi cea a Uniunii Europene, aspecte privind sursele de finanţare europene, spectacole de teatru, dans, muzică, expoziţii de pictură, fotografie, sculptură, workshopuri etc., care pot fi organizate în spaţii convenţionale sau neconvenţionale.

Evenimentul este brand prin decizia nr. 244136 emisă de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi înregistrată cu nr. 1045939/19/09/2007, iar promotor la nivel naţional este Asociaţia „Euroed”.

Sloganul Festivalului din acest an este Bucuria învăţării.

Scopul Festivalului este acela de a promova şi implementa conceptul oficial de învăţare pe tot parcursul vieţii.   

Evenimentul îşi propune promovarea unui parteneriat activ între furnizorii de diverse servicii educaţionale din aria guvernamentală şi nonguvernamentală.

Cei care doresc să participe la acest Festival sunt rugaţi să ia legătura cu reprezentanţii Casei de Cultură „Traian Demertescu”, până la data de 30 octombrie 2015, la numărul de telefon 0351/ 413 369 sau pe adresa de e-mail tradem@tradem.ro.