Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Comunicate
A fost inaugurată Grădina Botanică din Craiova
Publicat: 19 septembrie 2016, 16:07, Actualizat: 19 septembrie 2016, 16:22
 
Grădina Botanică din Craiova, proaspăt reabilitată, a fost inaugurată de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu şi de rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Spânu.
 
Dată în folosinţă pentru prima oară în anul 1952, Grădina Botanică “Alexandru Buia” a aparţinut Universităţii din Craiova până în anul 2015, când a fost preluată de Primăria Municipiului Craiova. Imediat ce a trecut în custodia municipalităţii, s-au demarat ample procese de reabilitare.
Primul aspect care se vede  este cel legat de gardul vechi de la intrare care împrejmuia Grădina Botanică şi care a dispărut cu totul,  fiind înlocuit de un frumos gard de fier forjat. Municipalitatea a decis ca lucrările de reabilitare să cuprindă schimbarea tuturor băncuţelor reamenajarea zonei florale, punerea de gazon, statui şi amenajarea unui foişor şi a unei grădini japoneze. Lacul a fost decolmatat iar aleile reasfaltate. Nu au fost uitaţi nici sportivii, astfel că s-a amenajat  pistă cu tartan pentru craiovenii care vor să alerge. Pista de tartan a fost amplasată strategic, în jurul insulei japoneze, pentru a nu deranja oamenii care vor să se uite la spectacolul floral din grădina Botanică sau părinţii care se plimbă cu cărucioarele.
 
Lucrările de amenajare au fost realizate de angajaţii Regiei Autonome a Administraţiei Publice şi Fondului Locativ.