Primăria si consiliul local Craiova

Servicii On-line

Servicii On-line

Consultare publica

Consultare publica

Achiziții publice

Achiziții publice

IntenCity Festival

IntenCity Festival

Telefonul Cetateanului

Telefonul Cetateanului

Acte utile

Acte utile

Calendar Evenimente

Agenda Culturală 2022

ZIUA OLTENIEI

21 martie 2022

 

Festivalul Internațional Shakespeare

Ediția a XIII-a, Craiova

19 - 29 mai 2022

 

ZILELE MUNICIPIULUI CRAIOVA 2022

mai – iunie 2022

 

CAMIONATUL BALCANIC DE SENIORI 2022

17 – 19 iunie 2022

 

FESTIVALUL MONDIAL DE POEZIE MIHAI EMINESCU

iulie 2022

 

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „ELENA TEODORINI”

august -  septembrie 2022

Website: http://www.operacraiova.ro  

Facebook: https://www.facebook.com/operacraiova 

 

PUPPETS OCCUPY STREET

25 august – 1 septembrie 2022

Website: https://puppetsoccupystreet.com/

Facebookhttps://www.facebook.com/PuppetsOccupyStreet/

 

CRAIOVA SUPER RALLY 2021

septembrie 2021

Website: https://fras.ro/sport/super-rally/

 

CAMPIONATUL MONDIAL de SALVARE al IRO, individual

15-18 septembrie 2022

Website: http://sardogs.net/fci-wch-2020/

 

THE ARTIST AWARDS 2022

Septembrie 2022

Facebookhttps://www.facebook.com/theartistawardsofficial

 

TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI 2022

Octombrie 2022

 

Website: http://www.muzeulolteniei.ro/

Facebookhttps://www.facebook.com/muzeul.olteniei/about/?ref=page_internal 

 

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

1 Decembrie 2022

 

GALA SPORTULUI DOLJEAN 2022

Decembrie 2022

Website: http://www.djst.ro/

Facebookhttps://www.facebook.com/djstdolj

 

GALA „ILIE BALACI” 2022

Decembrie 2022

Website: https://www.frf-ajf.ro/dolj

 

TÂRGUL DE CRĂCIUN CRAIOVA 2022

Website: https://primariacraiova.ro 

 

***

 

Din anul 2021...

„Uite tata, nu e tata”

 • OPERA ROMÂNĂ CRAIOVA,

 • 10 iulie 2021
 • Teatrul de Vară

Opera Română Craiova îi invită pe melomani, în această săptămână, la comedia muzicală „Uite tata, nu e tata”, sâmbătă, 10 iulie, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu.

Pe un text de Mihail Joldea, muzica de Alexandru Iosub, cuplete muzicale de George Mihalache, spectacolul este regizat de Laurențiu Nicu, cu o scenografie semnată de Răsvan Drăgănescu și o coregrafie realizată de Laurențiu Nicu.

Reprezentația care îl va avea la conducerea muzicală pe maestrul Alexandru Iosub, îi va reuni, alături de Orchestra Operei Române Craiova, pe artiștii Daniel Cornescu, Gabriel Marciu, Edith Mag, Mihaela Popa, Anca Țecu, Laurențiu Nicu, Corina Vlada, figurația fiind asigurată de Amina Almahadin, Costin Nanu și Raul Bălșeanu.

Detalii despre accesul la eveniment: pe pagina web www.operacraiova.ro, la adresa de e-mail: agentiadebilete@operacraiova.ro, la numărul de telefon 0351.442.471 sau la sediul Operei Române Craiova, str. Mihai Viteazul nr. 7.

Spectacolele Operei Române Craiova sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local Craiova.

FESTIVALUL „TRADIȚIILE VERII”,

 • Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj
 • 20 iulie 2021, orele 18:00 – 21:00
 • Teatrul de Vară, Parcul „Nicolae Romanescu”

Marți, 20 iulie 2021, Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu” va fi gazda celei de-a IX-a ediții a Festivalului „TRADIȚIILE VERII”.

La ediția din acest an sunt invitate ansambluri folclorice sau formații din județul Dolj dar și din alte zone etnofolclorice ale țării, formații care au în repertoriu obiceiuri legate de sărbătorile populare ale verii: Sânziene sau Drăgaica, de seceriș – cununa de spice, de prima pâine făcută din recolta de grâu recent încheiată, de Sfântul Ilie – porumbul fiert, Paparuda, Caloianul.

Astfel, pe scena Teatrului de vară vor fi prezente 6 formații din județele Dolj, Gorj și Mehedinți:

 • Ansamblul folcloric „Liliacul” din Baia de Aramă, Mehedinți
 • Ansamblul de datini și obiceiuri populare „Roua” din Cloșani-Padeș, Gorj
 • Ansamblul „Trandafirul” al Casei de Cultură din orașul Dăbuleni, Dolj
 • Ansamblul folcloric „Hora Desnățuiului” al Casei de Cultură „Adrian Păunescu” din comuna Bârca, Dolj
 • Ansamblul folcloric „Doina Mischiului” din Mischii, Dolj
 • Ansamblul „Mugurașul” din satul Leșile, comuna Șimnicu de Sus, Dolj

Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, cu sprijinul Primăriei Craiova și a Consiliului Județean Dolj.

 

URBAN MOVIE

 • Casa de Cultură Traian Demetrescu Craiova
 • 23 iulie – 21 august 2021
 • Parcul Nicolae Romanescu | Piața Frații Buzești

Casa de Cultură Traian Demetrescu din Craiova învită cinefilii și iubitorii de natură, de toate vârstele, la o nouă ediție a evenimentului Urban Movie -  proiect cultural de divertisment social.

Astfel, iubitorii celei de-a șaptea arte vor avea ocazia să descopere o serie de opere cinematografice inedite, ce vor fi proiectate în aer liber, în serile de vineri și sâmbătă, de la orele 21:30, în zilele de 23, 24 iulie 2021, în Piața „Frații Buzești” și 20, 21 august 2021, în Parcul Romanescu.

În prezent, filmele ocupă o parte semnificativă din produsele media consumate de oameni. Cinematograful este considerat un mijloc de transformare individuală și socială, ceea ce aduce o contribuție la formarea perspectivelor publicului, inclusiv a atitudinilor indivizilor față de problemele sociale de actualitate, reprezentând în același timp, o alternativă constructivă de petrecere a timpului liber ca divertisment cultural, dedicată atât tinerilor, cât şi celorlalte categorii de vârstă.

URBAN POETRY

 • Casa de Cultură Traian Demetrescu Craiova
 • 29 iulie – 14 august 2021
 • esplanada  TNC | Grădina Botanică | Piața Mihai Viteazul | Parcul Nicolae Romanescu | Piața Frații Buzești

Organizat de Casa de Cultură Traian Demetrescu din Craiova, proiectul Urban Poetry aduce poezia și muzica în stradă, printre craioveni, atât pentru adulți  cât și pentru copii, printr-o serie de recitaluri desfășurate în aer liber, în perioada 29 iulie - 14 august, începând cu ora 21:00, Astfe, evenimentul, ce va cuprinde șase spectacole realizate de artiști locali, își propune să provoace percepțiile oamenilor despre poezie, modul în care este livrată și modul în care putem relaționa cu ea.

SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL DE SCULPTURĂ

DRUMURI BRÂNCUȘIENE – EDIȚIA A IX- A

 • Casa de Cultură Traian Demetrescu
 • 9 august – 4 septembrie 2021
 • Centrul Multifuncțional Craiova

Timp de aproape o lună, în perioada 9 august – 4 septembrie 2021, Simpozionul Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene, aflat la cea de-a IX- a ediție, va reuni la Craiova artiști consacrați care vor realiza creații de sculptură din piatră, și, în premieră anul acesta, instalații artistice. Tema acestui an are în centru pe Tudor Vladimirescu și Bicentenarul Revoluției de la 1821, privită ca început al României moderne. Anul 1821 marchează în istorie sfârșitul evului mediu în cele două Principate și trecerea la epoca modernă. Momentul a fost ales de către istoricii români prin prisma urmărilor pe termen lung pe care le-a avut Revoluția condusă de Tudor: sfârșitul perioadei fanariote, începuturile unor dezbateri susținute și în mare măsură încununate de succes cu privire la modernizarea politică și administrativă, a justiției, învățământului și a societății celor două țări românești.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „ELENA TEODORINI”

 • OPERA ROMÂNĂ CRAIOVA,

cu sprijinul Primăriei Craiova

 • 14 august – 18 septembrie 2021

 

În perioada 14 august – 18 septembrie 2021, Craiova devine capitala spectacolului de operă și balet grație Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, organizat de Opera Română cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova.

La fel ca în anii trecuți, evenimentele programate pentru ediția din acest an vor oferi iubitorilor muzicii momente de neuitat, ce vor avea ocazia de a se bucura și de a asculta nume de referință ale artei lirice și titluri de operă în primă audiție pe scenele de spectacol din Craiova.

Festivalul Internaţional „Elena Teodorini” este un eveniment cultural de notorietate internațională ce aduce an de an un omagiu celei ce a fost marea cântăreaţă de renume mondial şi pasionată îndrumătoare a tinerelor talente de solişti vocali – Elena Teodorini (1857-1926).

 

PUPPETS OCCUPY STREET

 • Teatrul pentru Copii și Tineret – Colibri,

cu sprijinul Primăriei Craiova

 • 25 august – 1 septembrie 2021

Puppets Occupy Street este primul festival de arta animației din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale. Evenimentul unic în țară aduce la un loc companii de teatru private din țară și din străinătate, încurajând astfel parteneriatul public-privat.

Festivalul este organizat anual de Teatrul Colibri pentru Copii și Tineret și finanțat de Primăria Craiova, se desfășoară anual, în spații neconvenționale din aer liber și cuprinde reprezentații teatrale, animație stradală, ateliere de creație și proiecții video, concerte, expoziții și parade spectaculoase, cu păpuși gigantice create în regim propriu de artiști consacrați pe plan național și internațional, dar și de artiști debutanți sau amatori, ceea ce conferă evenimentului un aer aparte.

Website: https://puppetsoccupystreet.com/

Facebookhttps://www.facebook.com/PuppetsOccupyStreet/

CRAIOVA SUPER RALLY 2021

 • Federația Română de Automobilism și AMC Racing,

în parteneriat cu Primăria Craiova

 • 10 – 11 septembrie 2021
 • Zona centrală a municipiului Craiova

Craiova Super Rally 2021 este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate iubitorilor sportului cu motor din țară, fiind o competiție care contează pentru etapa a doua a Campionatului Național de Super Rally. 

Ediția din 2021 se va desfășura în perioada 10 – 11 septembrie, când sunt aşteptaţi, la fel ca în anii trecuți, cei mai buni piloți de curse din campionatul național, campioni și vicecampioni naționali, care vor oferi un spectacol unic în zona centrală a orașului – zona Universitate și Pasajul subteran. Printre participanții din acest an se numără: Mihai Leu, Titi Aur, Dani Oțil, Lucian Răduți și Emil Ghinea.

 

CAMPIONATUL MONDIAL de SALVARE al IRO, individual

 • CENTRUL NAȚIONAL DE EDUCARE CANINĂ,

în parteneriat cu Primăria Craiova

 • 22 – 26 septembrie 2021

Timp de o săptămână, în luna septembrie, Craiova devine polul chinologic mondial de salvare, unde vor sosi peste peste 200 de participanți, de pe toate continentele. La ultima ediție a Campionatului Mondial de Salvare au fost prezente personalități precum manageri ai firmelor Honda, Skoda și Fiat, directorul de marketing de la Bayer, celebrul tenisman Yanik Noah, comisarul ONU, comisari ai INSARAG, vedete din lumea muzicii internaționale etc.

Anul acesta, Campionatul Mondial de Salvare al IRO, individual se va desfășura pe Stadionul de Atletism, Hipodromul din Craiova și Craiova Area (zona Aeroport Craiova).

Accesul publicului la toate acțiunile programate în cadrul evenimentului va fi gratuit, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și sanitare prevăzute de normele legale naționale și locale în vigoare, pe perioada pandemiei cu coronavirus.

IRO – Organizația Mondială de Salvare – este o organizație profesionistă de salvare a echipelor canine rescue, partener al ONU, al INSATAG, UE, ce realizează baze de date mondiale a echipelor canine care sunt trimise în misiuni și acțiuni reale, naționale și internaționale.  

THE ARTIST AWARDS 2021

 • septembrie 2021
 • Piața Mihai Viteazul din Craiova